Aalborg Zoo


En velkendt turistattraktion i byen, Aalborg Zoo, har indgået en ESCO-Light Service- og Energiaftale med CO2LIGHT, der betyder, at CO2LIGHT har finansieret købet og opsætningen af LED løsningen. Aalborg Zoo betaler af på investeringen med en del af deres besparelse på elregningen, hvilket betyder, at de er cash positive fra dag 1. Efter aftalen udløber, tilfalder alle produkter Aalborg Zoo, der stadig kan nyde godt af den 5-årige garanti.

Der medfølger mange fordele med skiftet til LED belysning fra CO2LIGHT:

  • Meget lavere driftsomkostninger grundet den længere levetid og større holdbarhed af LED lys fra CO2LIGHT
  • Fordelagtige handelsbetingelser, når der handles med CO2LIGHT, og en kort leveringstid på LED lys
  • Aalborg Zoo sparer 130.000 DKK om året, og investeringen er betalt tilbage efter kun 3 år.

Når der skiftes til LED belysning, gøres overgangen nemmere med det udvalg af services, CO2LIGHT tilbyder. CO2LIGHT leverer alle produkterne, og organiserer installationen i samarbejde med certificerede elektrikere, så optimeringen til LED gøres så nem, som mulig.

Aalborg Zoo står til at spare 1.000.000 kr. de næste ti år, og de penge kan bruges på at forbedre deres anlæg og faciliteter på mange andre områder.

Alt dette uden nogen som helst investering.

Aalborgs zoologiske have har specielle behov i forhold til belysning, da mange forskellige dyrearter skal sikres et behageligt miljø, der ikke er stressende eller uroligt.

LED belysning har med sit rolige lys og høje farveægthed mange positive effekter på både mennesker og dyr. Det er blandt andet videnskabeligt bevist, at roligt lys kan stoppe hovedpine, forbedre nattesøvn og fjerne stress.