LED til sportshaller


Indendørs sportsfaciliteter anvendes til mange sportsgrene, arrangementer og tv-transmitterede begivenheder, hvorfor belysningskravene også varierer meget i forhold til aktivitet.

En jævn klar belysning samt eventuelle lysdæmpningssystemer, der tilpasser belysningsniveauet til hallen, er nøglen til en effektiv belysningsløsning. Jo mindre og hurtigere bolden er, desto mere lys kræves der. For eksempel kræver de fleste boldspil 200 lux i henhold DS700 & DS/EN 12193, mens squash og bordtennis kræver 300 lux. Til konkurrencer og ved TV-optagelser kan kravet være 500 til 750 lux.

Planlægningen af sportshaller er reguleret af den europæiske standard EN 12193, som minimumsniveau. Et jævnt lysniveau er vigtigt, fordi øjet skal fokusere på genstande og personer i hurtig bevægelse.


INDUS AAnbefalet Armatur: INDUS A

INDUS-A LED armatur er et innovativt og samtidig enkelt sportshals armatur, som på alle områder sætter nye standarder.

I det robuste kabinet skjuler der sig den nyeste LED teknologi i tre strenge som standard, hvilket gør armaturet fremtidssikret og yderst brugervenligt.

Den store oplyste difuseringsflade udsender et behageligt ensartet lys, og INDUS-A Sport LED er udstyret med et kraftigt PC plast difuseringsplade, som beskytter imod slag fra eksempelvis bolde.

Dette nye INDUS-A Sport LED armatur sparer på både energi og vedligehold.