CO2LIGHT og UCN i stærkt samarbejde

CO2LIGHT og UCN i stærkt samarbejde

CO2LIGHT har igen fornøjelsen af at have dygtige praktikanter i huset med hjælp fra University College Nordjylland. Denne gang tæller vi to friske gutter, som vi har forsøgt at holde styr på. Praktikperioden lakker snart mod enden, så de skal selvfølgelig også op på vores ‘Hall of fame’.

Vi har mange ting i støbeskeen for tiden, og er blandt andet ved at være i mål med en ny varedatabase til installatører (Prosave). Derudover er der løbende rigtigt mange Dialux-beregninger at færdiggøre, så vores Tekniske Direktør Henrik Bruntse har længe haft behov for lidt aflastning. Netop på disse områder kommer de to lyse hoveder ind i billedet.

Emil Papis (i front) og Johs Hebsgaard får ikke andet end lysende go’e idéer på Gørtlervej 21.
Som ved tidligere praktikaftaler har vi igen præsenteret de gæve, videbegærlige unge mennesker for en række praktiske spørgsmål for at blive lidt klogere på, hvem de er, og hvad de laver her i huset:

Energiteknolog, Emil Papis:

Jeg hedder Emil Papis Pedersen, er 24 år og studerer til Energiteknolog på 4. semester på UCN.

Jeg syntes, at en praktikaftale ved CO2LIGHT lød rigtig spændende, herunder at lave lysberegninger og arbejde med LED generelt, da der er mange penge at spare, og et hav af grønne signaler at sende til omverdenen.

Jeg synes især, at LED er tiltalende for virksomheder, fordi en lysoptimering ofte ikke kræver nogen stor investering. Jeg havde ikke fået en praktikplads på daværende, men var så heldig, at min lærer havde snakket med Peter Balling. Efter en god samtale startede jeg så i praktikforløbet sidst i januar.

Èn af mine styrker er helt sikkert at være praktisk anlagt. Jeg er interesseret i velfungerende løsninger, der er godt udtænkt og eksekveret. Umiddelbart føler jeg mig godt tilpas med det arbejde, jeg udfører her i huset, og jeg mener selv at have godt styr på det. Jeg syntes helt klart også, at det er interessant at samarbejde med folk i en ”mindre” virksomhed, som CO2LIGHT, med en flad organisation. Jeg kan godt lide at være tæt på de ansatte i et mere afslappet, intimt miljø.

Her i huset er jeg en hjælpende hånd for Teknisk Direktør, Henrik Bruntse, hvor jeg hjælper med umiddelbare opgaver, der kommer frem i løbet af arbejdsdagen (den daglige drift). Mest af alt handler det om lysberegninger til kunder igennem programmet Dialux Evo 7,1.

Praktikperioden har været rigtigt givende, og det håber jeg da går begge veje! Kulturen er meget professionel uden at blive for meget ”suite & tie”. Jeg forventede, at jeg fik en forståelse for, hvad det vil sige at være i LED-branchen, og hvordan man arbejder med kunder i forhold til beregninger af besparelser osv.

Fremtidigt set er min umiddelbare plan at tage halvandet år mere på ”Energy Management”, som er en top-up uddannelse, hvor jeg slutter af med en bachelorgrad. Det at være en blanding mellem en sælger/rådgiver med teknisk know how, tror jeg ville være perfekt for mig.

I privaten er jeg IT-nørd til den helt store guldmedalje og går meget op i fejlsøgning, gaming, hardware, mobiltelefoner, fladskærme, ja teknologi generelt. Ellers dyrker jeg forskellige sport, blandt andet styrketræning, løb og mountainbike. Udover det er jeg vel en ret almindelig ung mand, der går i byen, er sammen med kammeraterne, og ellers bare nyder tilværelsen med spas og løjer.

IT-teknolog, Johs Hebsgaard-Pedersen

Mit navn er Johs Hebsgaard-Pedersen, jeg er 26 år, og læser til IT-Teknolog på 4. semester – også på UCN.

Efter samtale med min vejleder virkede CO2LIGHT som en meget spændende virksomhed, hvor der er meget fokus på bæredygtighed. Dertil virkede virksomheden utroligt fremtidsorienteret ved at fokusere på LED fremfor traditionelle lyskilder. Jeg kontaktede så CO2LIGHT, hvor jeg efter en samtale med Teknisk Direktør Henrik Bruntse blev tilbudt en praktikplads med start slut januar.

Der hvor jeg er bedst, er til IT systemer, netværk, databaser og Frontend-programmering. Da jeg er ved at designe hoveddatabasen til virksomhedens nye varesystem Prosave (en webshop til installatører), får jeg hermed lov til at bruge de ting i praksis, som jeg har lært på min studieretning. Jeg har dertil fået et større indblik i, hvad CO2LIGHT har haft behov for, og hvilke værdier der fremadrettet skal fokuseres på. Her har mit hovedansvarsområde været IT i virksomheden og oprettelse af den nye database til økonomisystemer, datablade og lignende.

I de lidt over to måneder her i huset har jeg fået et rigtigt godt indtryk af virksomheden. Det er professionelle, søde mennesker, der har styr på LED. Jeg havde en forventning om at blive bedre til at gennemskue behov ved virksomheders IT-systemer, og igennem dette forbedre mine evner til at vedligeholde og udarbejde IT-systemer, der gør oplevelsen mere brugervenlig og tilgængelig for brugerne. Det mener jeg klart at have fået.

Når jeg kommer ud på den anden side af uddannelsen, er min tanke, at jeg skal tilgå en virksomhed, hvor jeg kan rådgive og vejlede om IT-systemer, vedligehold systemerne, og være med i opsætningen på de pågældende systemer. Det er helt klart i en lignende stilling, at jeg vil befinde mig bedst!

Jeg bruger en del af min fritid på at rode med nye elektroniske systemer, ikke blot IT-systemer, men også mere generelt el-tekniske maskiner. Jeg elsker at rejse og opleve nye steder, da jeg mener, at det giver et nyt syn på tilværelsen, netop at komme ud og opleve noget andet end lille Danmark. Derudover er jeg stor basketballfan, jeg hygger mig med god madlavning og bruger meget tid med vennerne.

CO2LIGHT vil gerne takke for et utroligt godt samarbejde, som fremover vil komme til at have indflydelse på vores muligheder, som moderne LED-virksomhed. Vi ønsker Emil og Johs alt held og lykke med deres eksaminer og fremtidige karriere.

0 Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*