Emil Jacobsen: En grøn filosof med lyse lokker

Emil Jacobsen: En grøn filosof med lyse lokker

I en spændende, og til tider også lidt turbulent tid med strategiske overvejelser, nye tiltag og vækst i virksomheden er det vigtigt at kigge sig selv efter i sømmene. Både med- og modgang kan betyde organisatoriske forandringer, og vi reflekterer dagligt over vores måde at drive moderne, grøn virksomhed på. Vi er i en branche, hvor rigtigt mange er leverandører og rådgivere inden for LED-teknologi, og her er argumentet 9 ud af 10 gange STORE el-besparelser.

Besparelser på bundlinjen er også et yderst vigtigt incitament for CO2LIGHT, men samtidig er det også afgørende for os at fokusere på egen drift i forhold til overordnede pejlepunkter som CSR-politik, grønne værdier, omtanke for miljøet, bæredygtighed og innovativ udvikling. Her er spørgsmålet ikke “hvorfor LED”, men snarere “hvorfor CO2LIGHT”?

De tanker og handlinger er vigtige at få italesat og sat i perspektiv til dagligdagen, og her kommer vores nye praktikant 25-årige Emil Jacobsen ind i billedet. Samarbejdet med Aalborg Universitet går naturligvis begge veje, og vi er glade for, at der er interesse for CO2LIGHT. Vi ser frem til et givende og konstruktivt praktikforløb, hvor Emil vil have fast plads på kontoret frem til jul.

1) Lidt praktisk som navn, alder, studieretning og semester?

Jeg hedder Emil Laue Jacobsen, er 25 år gammel og læser Anvendt Filosofi på 9. semester.

2) Hvorfor ville du gerne i virksomhedspraktik hos CO2LIGHT?

Jeg ville gerne i praktik hos CO2LIGHT, fordi jeg kunne se en fin kombination af samfundsansvar og godt købmandsskab. Jeg er ret interesseret i, hvordan virksomheder kan gøre problemer, så som klimakrisen, til en forretningsmulighed. Derudover, så har CO2LIGHT gang i nogle spændende processer med vækst og effektiviseringer, som jeg gerne vil se udfolde sig.

3) Hvor har du dine akademiske styrker og interesser?

Mine styrker er overordnet analytiske kompetencer. En af vores lektorer, Jørn Sønderholm, siger det ganske fint; Som filosof interesserer man sig for tre ting: Argumenter, argumenter og argumenter. Jeg har i mine studier beskæftiget mig med en bred vifte af emner, men organisationsteori, strategisk ledelse og virksomhedsetik har fyldt mest. Det er min optik, at ledelse alt for tit forstås som en rendyrket økonomisk disciplin, mens ledelsesdisciplinens etiske aspekter forsømmes. Ikke alt der er væsentligt kan måles, og ikke alt der kan måles er væsentligt, som man siger.

4) Hvad er dit ansvarsområde og hovedfokus i forbindelse med CO2LIGHT?

Mit hovedfokus hos CO2LIGHT er omkring CSR-politikken, og hvordan CO2LIGHT, som virksomhed, kan kigge indad, samt hvordan man kan gøre kunderne mere bevidste om, at de handler med et grønt LED hus. Mange virksomheder, der tænker på miljøet, beretter i deres CSR-rapporter om ting som vandbesparende toiletter, de printer på begge sider af papiret etc., men få tænker egentlig over lyskildernes effekt på el-forbrug og medarbejdernes velvære.

5) Hvad er din oplevelse indtil videre, og hvad er dine forventninger til samarbejdet?

Mine forventninger er positive. Jeg har jo allerede været her i en måneds tid, og jeg synes, at jeg er faldet rigtig godt til. Jeg tror også, at mine spørgsmål og undersøgelser kan skabe værdi, selvom jeg kan mærke, at det måske bliver en anelse for langhåret for nogle af gutterne på kontoret til tider. Men all in all er det enormt spændende, at rykke ud i ”virkeligheden” og summe lidt over, hvordan filosofien kan anvendes i praksis.

6) Hvad går tiden med, når ikke du filosoferer over verdenssituationen?

Jeg holder mig aktiv med styrketræning og løb, hvilket er vigtigt, når man ofte sidder stille og læser meget, men ellers har jeg en livlig fantasi – elsker animation/tegnefilm, fantasy og lytter meget til klassisk rock fra de gode gamle dage.

0 Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*