Schulstad


– I 2011 blev vi kontaktet af flere leverandører af LED belysning, som blandt andet kunne levere LED rør, der direkte kunne erstatte et lysstofrør. Vi fandt også ud af, at LED ikke længere var et blåt og koldt lys, men kun leveres både hvidt og varmt.

Det blev interessant for os, fordi der kunne spares energi til vores belysning og samtidig være en opfyldelse af Lantmännen Schulstads energipolitik om at være grøn.

Så i løbet af efteråret 2011 fik vi lavet flere prøveopsætninger med LED lys fra to forskellige leverandører, hvilket endte med, at vi valgte at lave aftale med CO2LIGHT fra Aalborg, da vi mente, de håndterede opgaven bedst.

Opgaven bestod i at skifte 594 stk. lysstofrør i vores 10.000 m2 store lagerhal, 54 stk. lysstofrør i lastbilsluser og 14 pærer i udvendige parklamper til LED. Det giver en samlet besparelse på ca. 20 kw. for de udskiftede enheder.

Efter at have fundet den rigtige farve ved prøveopsætning sammen med CO2LIGHT, blev LED rørene bestilt, og i slutningen af januar måned 2012, blev de monteret af Lindpro EL, som fjernede spolen i armaturerne og sørgede for at CE mærkning af armaturerne blev overholdt.

Oplevelsen af det nye lys har udelukkende været positiv. Der har faktisk ikke været en negativ bemærkning om udskiftningen, siden det blev sat op. Især én person har udtrykt at lyset er blevet meget mere roligt, og at han slet ikke længere oplever at få hovedpine, mens han er på arbejde. Den urolige og flimrende effekt, som der ses ved lysstofrør, er slet ikke til stede ved LED belysning, der er helt behageligt og roligt.

Oplevelsen af samarbejdet med CO2LIGHT og Lindpro har været meget konstruktivt og yderst professionelt –
et samarbejde der nok fortsætter, da der er flere belysningsområder, vi kunne tænke os at ændre på.”

– Kurt Brøgger Madsen,Lantmännen Schulstad, Vejle.